Vragen? Bel: 035 888 95 95
Aragonez De kleine onbekende
Filters tonen

Aragonez

Aragonez, ook wel bekend als Tempranillo, is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Spanje en Portugal. Het is een belangrijke druif in de regio's Rioja en Ribera del Duero in Spanje en de Alentejo in Portugal. Aragonez staat bekend om zijn volle smaak en complexiteit en wordt vaak gebruikt in blends met andere druivensoorten.

Variërende smaken

De druiven van Aragonez rijpen laat in het seizoen en hebben een dikke schil, wat resulteert in wijnen met een hoge tannine structuur en zuren. De smaken van Aragonez wijnen variëren, afhankelijk van het terroir en de productiemethode. Over het algemeen hebben Aragonez wijnen een medium tot volle body en smaken ze naar rode en zwarte vruchten, zoals kersen, aardbeien en bramen. Ook kunnen ze tonen van kruiden, vanille en eikenhout bevatten, afhankelijk van de rijping.

Blends

Aragonez-wijnen worden vaak gemengd met andere lokale druivensoorten zoals Touriga Nacional en Alicante Bouschet in Portugal en Graciano en Mazuelo in Spanje. Deze blends creëren complexe wijnen met een breder smaakprofiel en een langere afdronk.

Home > Aragonez

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp