Vragen? Bel: 035 888 95 95
Domaine des Hâtes Chablis
Filters tonen

Domaine des Hâtes

Pierrick Laroche, wijnmaker op Domaine des Hâtes, staat bekend om zijn moderne benadering van wijn, die zich kenmerkt door een iets ronder profiel in vergelijking met de traditionele Chablis. Met ruim 10 jaar ervaring en een achtergrond in oenologie, nam Pierrick de wijngaarden van zijn vader over, die het domein in 1970 oprichtte. Zijn focus op elegantie en topkwaliteit werd geïnspireerd door stages in het buitenland, waaronder Nieuw-Zeeland.

Kracht en rondheid 

Begonnen als leverancier van druiven aan andere Chablis-wijnmakers, breidde Pierrick geleidelijk zijn bezit uit tot 25 hectare wijngaard in het noorden van de Chablis. De kalkbodem met een toevoeging van klei geeft de wijnen van Domaine les Hâtes extra kracht en rondheid.

Zwaartekracht

Gelegen tegen de heuvel van het dorpje Maligny, maken de kelders van Domaine les Hâtes gebruik van zwaartekracht bij het verwerken van druiven, most en wijn. Alle wijnen ondergaan malolactische vergisting, wat resulteert in een zachter en ronder karakter. De wijngaarden bevinden zich momenteel in het proces van conversie naar biologische certificering, en sinds 2016 koopt Pierrick ook most van bevriende wijnmakers met wijngaarden op de linkeroever van de rivier.

Guide Hachette

Met zijn nauwkeurige en gedreven aanpak heeft Pierrick Laroche snel nationale en internationale erkenning verworven. Zijn debuutjaargang ontving direct 3 sterren in de Guide Hachette, en Robert Parker kende 90 punten toe aan zijn 1er cru. Een opkomende naam in de wijnwereld om in de gaten te houden!

Home > Domaine des Hâtes

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp