Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Paolo Manzone

In het rustieke Serralunga d’Alba, in het hart van de DOCG Barolo, ligt de cru Meriame, waar Paolo Manzone zijn Nebbiolo voor zijn belangrijkste wijnen heeft aangeplant. De wijngaard dateert uit 1948 en de wijnstokken zijn soms tot wel 70 jaar oud. Manzone heeft zich laten inspireren door de Bourgogne en maakt Barolo’s die op Franse Bourgogne-vaten rijpen. Het zijn Barolo’s in een vrij moderne stijl, die passen bij de toegankelijke en wat aardse stijl Barolo’s die de Meriame Cru levert.

Meriame

In 1999 richten Paolo en Luisella Manzone de agriturismo Cascina Meriame op, vernoemd naar de Meriame Cru waarop het agriturismo en de bijbehorende wijngaarden liggen. De agriturismo is in die tijd in handen van de ouders van Luisella en duidelijk aan opknappen toe. Ze renoveren het compleet en bouwen een nieuw wijnhuis. Het wijngaardareaal omvat ruim tien hectare aan wijngaarden. Een deel van de wijngaarden ligt in de belangrijke cru Meriame waar de Barolo’s vandaan komen. Andere wijngaarden liggen in Sinio, iets ten oosten van Serralunga.

Kleine productie

Door de relatief kleine productie is Paolo in staat om zelf 100% controle te hebben op iedere stap in het proces: van de druif tot aan de verkoop van zijn wijnen. In totaal maakt Paolo 100.000 flessen, waarvan 90% uiteindelijk wordt geëxporteerd.

Naast Barolo maakt Paolo Manzone ook Arneis, Dolcetto, Barbera d’Alba, Nebbiolo d’Alba en een Langhe DOC, een blend van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto.

Home > Paolo Manzone

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp