Vragen? Bel: 035 888 95 95

BoutinotCairanne Les Six 2021

Rhône in optima forma. Rond, krachtig, met diep rood fruit en enorme intensiteit. Warm en licht zwoel. Natuurlijke wilde gisten en geholpen door handmatige pigeage en zachte remontage

Paul Boutinot heeft zich aangesloten bij het illustere gezelschap van de "Rhône Riders". Met Eric Monnin (Boutinot's Franse wijnmaker) aan zijn zijde bestormen zij de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke "single village" wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd.

€ 19,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

Cairanne Les Six 2021

Over de wijn

Rhône in optima forma. Rond, krachtig, met diep rood fruit en enorme intensiteit. Warm en licht zwoel. Natuurlijke wilde gisten en geholpen door handmatige pigeage en zachte remontage

Korte omschrijving

Mooi rond en vol, zachte dikke roodfruittonen.

Overige informatie

Paul Boutinot heeft zich aangesloten bij het illustere gezelschap van de “Rhône Riders”. Met Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) aan zijn zijde bestormen zij de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd.
 
Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.
Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Cairanne
Wijnhuis:Boutinot
Druivensoort:Shiraz, Mourvèdre, Grenache Noir, Counoise, Cinsault, Carignan
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Cairanne Les Six 2021

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp