Vragen? Bel: 035 888 95 95
Onze Bestseller: Boutinot
Filters tonen

Boutinot

Boutinot is een prachtig biologisch wijnhuis dat zich bevindt in de Zuidelijk Rhône. Het wijnhuis is opgericht door meneer Boutinot die jaren lang in het wijnvak heeft gezeten in zijn thuisland Engeland. Nu heeft hij buiten Boutinot in Frankrijk nog meer wijnhuizen in zijn bezit. Een daarvan is Waterkloof in Zuid-Afrika.

Biologisch Dinamisch

Boutinot focust zich volledig op de biologische landbouw. Ze gaan zelfs zo ver dat ze ook biologisch dinamisch te werk gaan. Er worden op het land dus geen chemicaliën gebruikt voor de bestrijding van bijvoorbeeld bladluis. Hooguit appelzuur wordt er gebruikt tegen bladluis. Ook bij het maken van de wijnen hebben ze een hele strenge selectie van de druiven. Dit om schimmels en bacteriën te voorkomen in de wijn. Als je zo selectief omgaat met de druiven dan kun je als wijnboer ook het gebruik van sulfiet reduceren tot het minimum.

En wat bedoelt het wijnhuis met dynamisch? Een goed voorbeeld hiervan is dat wanneer de maan opkomend is het voedsel van de wijnstok vanuit de grond naar boven wordt getrokken. Dit proces 'draait om' wanneer de maan dalend is. Je zal bij Boutinot nooit iemand zien snoeien wanneer er een opkomende maan is. Dit om de simpele reden dat dan de wijnstokken gaan 'huilen'. De voeding vanuit de grond loopt naar de uiteinden van de plant, en als die net gesnoeit  zijn dan verliest de plant zijn voeding.

Golden Croissant

Boutinot bevindt zich in de 'Golden Croissant'. Dat is de bijnaam van de vallei in de Rhône. Hij dankt die naam aan zijn vorm. Boutinot maakt prachtige appellation wijnen uit de Cru dorpen Séguret & Cairanne. Deze dorpen zijn de buurdorpen van de veel bekendere dorpen: Châteauneuf-du-Pape & Gigondas.

Boutinot is een absolute aanrader als u liefhebber bent van Rhône wijnen. Verfijnd, complex, veel lengte en prachtig fruit!

Home > Boutinot

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp