Vragen? Bel: 035 888 95 95

Feudo ArancioNero d'Avola 'Cantodoro' 2020

De Cantodoro van Feudo Arancio is een intense Zuid Italiaanse rode wijn. Hij is helderrood van kleur met een verfijnde paarse gloed. Met de geur van zwarte bessen, frambozen, kersen, cranberries, naast wat zoethout, pruimen en vanille. Het is een verfijnde wijn met diepte. Het subtiele houtgebruik geeft de wijn complexiteit en structuur. Tot slot, een fijne lange afdronk.

€ 9,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Nero d'Avola 'Cantodoro' 2020

Feudo Arancio

Schilderachtig Sicilië

Gelegen aan de zonovergoten zuidelijke kust van Sicilië, in de schilderachtige plaatsen Sambuca di Sicilia en Acate, strekken de betoverende wijngaarden van Feudo Arancio zich uit. Deze wijngaarden zijn trots onderdeel van een van Italië's meest vooraanstaande wijnhuizen: Mezzacorona.

Sicilië

Gelegen aan de zonovergoten zuidelijke kust van Sicilië, in de schilderachtige plaatsen Sambuca di Sicilia en Acate, strekken de weelderige wijngaarden van Feudo Arancio zich uit. Deze wijngaarden vormen met trots een integraal onderdeel van een van Italië's meest vooraanstaande wijnhuizen: Mezzacorona.

De naam "Feudo Arancio" ontleent zijn betekenis aan het nabijgelegen natuurwonder, het betoverende 'Lago Arancio'. In 2001 werd dit landgoed verworven door Mezzacorona, toen het nog in een staat van verwaarlozing verkeerde. Met zorgvuldige aandacht werden de wijngaarden hersteld en onderging de verouderde wijnmakerij een opvallende transformatie. Geen enkele inspanning werd gespaard om een volledig nieuwe, eigentijdse wijnmakerij te realiseren, evenals de aanleg van nieuwe wijngaarden, voorzien van een geavanceerd irrigatiesysteem.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Feudo Arancio
Druivensoort:Nero d'Avola, Cabernet Sauvignon
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Nero d'Avola 'Cantodoro' 2020

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp