Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Sicilië

Je zou het misschien niet verwachten, maar Sicilië is een belangrijk wijngebied voor Italië. Er wordt veel wijn geproduceerd op het eiland in het zuiden, waarvan het meeste wordt gebruikt voor bulkwijn. Toch betekent dat niet dat er geen echte parels op het vulkanische eiland gemaakt worden.

Druivensoorten

De traditionele druivensoorten zijn Nero d’Avola voor rode en Inzolia en Catarratto voor witte wijn. Deze inheemse soorten worden vaak gecombineerd met de bekendere soorten zoals Shiraz en Chardonnay.

Nero d’Avola

De Nero d’Avola mag gerust een bijzondere druif genoemd worden, aangezien deze prima rijpt in het zuidoosten van het eiland waar temperaturen vaak de veertig graden overschrijden. Zelfs met die extreme hitte, krijgt deze druif het nog voor elkaar om gebalanceerde en elegante wijnen te produceren met fijne tannines en tonen van pruimen en moerbeien. 

Home > Sicilië

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp