Vragen? Bel: 035 888 95 95

Feudo ArancioGrillo 'Dalila' 2022

Deze is voor de 'vette Chardonnay-liefhebber' die net even wat anders in het glas wil hebben! Grillo met houtlagering van het zeer fijne Siciliaanse wijnbedrijf Feudo Arancio, wat onderdeel is van het grote MezzaCorona.

De Dalila is een prachtige eetwijn. Lekker om te drinken bij een lunch buiten bij een salade met zeevruchten. Dineren kan ook, met pasta met een visroomsaus, verse inktvis, gegrilde vis, wit vlees of iets belegen kazen.

De wijn is vernoemd naar de verleidster Dalila. Bekend uit de bijbel en ook van de beroemde opera 'Samson et Dalila', gecomponeerd door de Franse componist Camille Saint-Saëns. Wellicht dat je na een paar glazen verleid wordt een stukje van de opera te zingen. De muzieknoten staan op het etiket!

€ 9,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Feudo Arancio

Schilderachtig Sicilië

Gelegen aan de zonovergoten zuidelijke kust van Sicilië, in de schilderachtige plaatsen Sambuca di Sicilia en Acate, strekken de betoverende wijngaarden van Feudo Arancio zich uit. Deze wijngaarden zijn trots onderdeel van een van Italië's meest vooraanstaande wijnhuizen: Mezzacorona.

Sicilië

Gelegen aan de zonovergoten zuidelijke kust van Sicilië, in de schilderachtige plaatsen Sambuca di Sicilia en Acate, strekken de weelderige wijngaarden van Feudo Arancio zich uit. Deze wijngaarden vormen met trots een integraal onderdeel van een van Italië's meest vooraanstaande wijnhuizen: Mezzacorona.

De naam "Feudo Arancio" ontleent zijn betekenis aan het nabijgelegen natuurwonder, het betoverende 'Lago Arancio'. In 2001 werd dit landgoed verworven door Mezzacorona, toen het nog in een staat van verwaarlozing verkeerde. Met zorgvuldige aandacht werden de wijngaarden hersteld en onderging de verouderde wijnmakerij een opvallende transformatie. Geen enkele inspanning werd gespaard om een volledig nieuwe, eigentijdse wijnmakerij te realiseren, evenals de aanleg van nieuwe wijngaarden, voorzien van een geavanceerd irrigatiesysteem.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Feudo Arancio
Druivensoort:Viognier, Grillo
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp