Vragen? Bel: 035 888 95 95
Wijnhuis Rotari
Filters tonen

Wijnhuis Rotari

Het Rotari wijnhuis ligt in de valleien en heuvels van Trentino in het hart van de Dolomieten. Hier worden elegante en eigentijdse mousserende wijn gemaakt. Rotari is vernoemt naar verhalen en legendes van de dappere Langbaard koning Rotari. Tijdens de verovering van Italië vocht hij in de belangrijkste veldslagen van Trentino en Alto Adige.
 
In de wijngaarden en zien we de Chardonnay en Pinot Noir wijnstokken opgebonden in de traditionele Trentino pergola stijl. Om de maximale invloed van de zon te krijgen en om de druiven goed te ventileren is deze snoeitechniek al eeuwenoud in deze regio op de vlakkere delen in gebruik.
 
Invloeden van de bergen in het noorden en het Gardameer in het zuiden geven een geschikt klimaat voor een uitstekende zuurgraad en een goede structuur voor mousserende wijnen. Deskundige landbouwkundigen werken samen met de boeren en houden elkaar op de hoogte van alle technologische vooruitgang in de landbouw. Zo laat Rotari al jaren zien dat ze prachtige mousserende wijnen maken.

De Rotari Winery is de parel van de Mezzacorona Group, een van de belangrijke spelers voor Trentino  en de productie van mousserende wijn van Metodo classico.
Het dak van de wijnkelder heeft een karakteristieke golfvorm die de golvende vorm van de wijngaarden weerspiegelt door het gebruik van de typische Trentino Pergola.
 

Home > Rotari

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp