Vragen? Bel: 035 888 95 95
Bodega Son Mayol
Filters tonen

Bodega Son Mayol

Bodega Son Mayol is een opmerkelijk nieuw wijnhuis gevestigd in Mallorca. In 2016 bundelden een Zwitserse ondernemer en de gerenommeerde wijnmaker Patrick Léon hun krachten op dit prachtige eiland. Geïnspireerd door de schoonheid en het potentieel van de regio, hebben ze een zeer succesvol wijnhuis opgericht.

Javier Campos

Ontworpen door de bekende Spaanse architect Javier Campos, past de wijnmakerij van Bodega Son Mayol harmonieus in het landschap van de Tramuntana-heuvels van Mallorca. Met als doel om de bodega perfect te laten integreren in de omgeving.

Divers microklimaat

Verspreid over 35 locaties beslaat Son Mayol bijna 60 hectare aan wijngaarden in een vallei. De wijngaarden zijn blootgesteld aan alle vier de windrichtingen, wat resulteert in een divers microklimaat van zon, wind en regen. Dit draagt bij aan de kwaliteit van het terroir en leidt tot wijnen met unieke karakteristieken, zelfs wanneer dezelfde druivensoorten worden gebruikt.

Patrick Léon

Patrick Léon, een legendarische wijnmaker met een indrukwekkende staat van dienst bij gerenommeerde wijnhuizen in Bordeaux en de rest van de wereld, was nauw betrokken bij de oprichting van Bodega Son Mayol. Helaas overleed hij kort na het voltooien van de oogst van 2018. Zijn enorme kennis, onvermoeibare toewijding en diepe liefde voor wijnmaken hebben echter een blijvende impact achtergelaten.

Zwaartekrachtprincipe

De bodega is ontworpen volgens het zwaartekrachtprincipe, waarbij de druiven rechtstreeks in de fermentatievaten en vervolgens in de vaten vallen, zonder gebruik te maken van pompen. Dit is mogelijk doordat de faciliteit over drie verdiepingen is verdeeld, zodat elk stadium van het vinificatieproces van boven naar beneden is ontworpen. Moderne methoden en technieken worden gebruikt voor het verwerken, rijpen en bottelen van de wijnen.

Zonnepanelen

Daarnaast voldoet de bodega aan de nieuwste milieueisen. Het dak is bedekt met zonnepanelen die jaarlijks meer dan 100.000 KWh aan energie opwekken, ruimschoots voldoende voor de behoeften van de faciliteiten. Het overschot aan energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Warmtepompen reguleren de temperatuur en het gebruikte water wordt gereinigd en gerecycled.

Grand Vin

Bodega Son Mayol produceert twee buitengewone rode wijnen met uitstekend rijpingspotentieel: de Grand Vin Son Mayol en Premier Vin Son Mayol. Beide wijnen zijn blends van druivenrassen uit Bordeaux, voornamelijk Cabernet Sauvignon en Merlot, samengesteld volgens de traditie van de grote Bordeaux-wijnen. De 35 verschillende terroirs worden

Home > Son Mayol

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp