Vragen? Bel: 035 888 95 95

Amarone en Oud & Nieuw

Wijnadvies blog op 28 december 2018
Amarone en Oud & Nieuw

Champagne

Al zo vaak heb ik kleine verhaaltjes of Blogs geschreven over het feit dat we Champagne op het verkeerde moment drinken. Gemiddeld drinkt een Nederlander één glas Champagne per jaar! En dat is, zo laat het raden, in de eerste 10 minuten van dat jaar. Midden in de nacht! Na enorm veel vette happen en waarschijnlijk de nodige ‘goud gele rakkers’.

Rode wijn

Na 20 jaar ‘op de bres’ om dit niet te doen, probeer ik het eens andersom! Ik ga u gewoon enthousiasmeren om rode wijn te drinken op Oudjaarsavond. Waarom? Omdat dat veel plezieriger is en ook omdat ik een rode wijn heb die perfect bij alle heftige smaken zal gaan die u over de gehele avond zal eten.

Amarone

Die wijn: Amarone! Echt één van de meest stoere Italiaanse wijnen die ik ken. Gemaakt van zijn eigen inheemse druiven zoals Rondinella en Corvina. En gemaakt volgens zijn eigen, eigenwijze, methode: De ingedroogde druiven!

Krachtpatser

Een Amarone, mits goed gemaakt, is naast een krachtpatser ook elegant en verfijnd. Maar enorme tannine blijven uit en ergens zijn tonen van zwoelheid te ontdekken. Noem het niet zoet, want dan haakt menig wijndrinker af. Dus het is zwoel!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Amarone en Oud & Nieuw

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp