Vragen? Bel: 035 888 95 95

De Top 5 voor Pasen 2020

Wijnadvies blog op 8 april 2020
De Top 5 voor Pasen 2020

De Top 5 voor Pasen 2020

Andere Paasdagen 

Dit worden andere Paasdagen dan ooit te voren. Op advies van het RIVM komen we niet met te grote groepen bij elkaar. Maar toch willen we natuurlijk wel blijven genieten. En dat kan dit weekend extra goed omdat het prachtig weer gaat worden. Maak uw eigen Paasfeest compleet met extra mooie wijnen.

Wij hebben een top 5 geselecteerd voor Pasen 2020!

Avondale – Cyclus

De wijnen van Avondale Wines zijn de nieuwste ontdekking van ons. Dit zeer bijzondere biologisch wijnbedrijf maakt wijnen van ‘another level’. Deze Cyclus is een combi van Chardonnay, Rousanne, Chenin Blanc en Sémillion. Een wijn met wel 1000 laagjes. Elke slok proef je iets nieuws.

Skaap – Vonkelwyn

Al jaren zijn wij groot fan van Skaap Wines. En sinds 2016 zelfs mede-eigenaar van dit kleine wijndomein op de Schapenberg in Sumerset West. De Vonkelwyn (MCC) wordt gemaakt van aangekochte Pinot Noir en Chardonnay, exact dezelfde druivenrassen als men gebruikt in de Champagne. De wijn heeft veel diepgang en lengte en is de perfecte starter voor 1e (of 2e) Paasdag.

The Guv’Nor White

De Wijn van de Maand april 2020 staat ook in onze Top 5 voor Pasen van dit jaar. Een nieuwe variant, want de rode wijn van The Guv’Nor hebben we al jaren en staat zelfs genoteerd in de Top 5 allertijden. Deze witte Spaanse wijn wordt gemaakt van Sauvignon, Chardonnay en Verdejo. En elk van deze drie druivenrassen voegt iets toe aan de zeer plezierige smaak. Echt een wijn die u geproefd moet hebben.

Bogle – Chardonnay

Nieuw in ons assortiment is Bogle. Een wereldwijd succes uit Californië. Vanaf dag één dat wij deze wijn in de winkel (en online) verkopen krijgen wij mailtjes en Appjes dat men deze wijn heel erg lekker vindt. De Chardonnay heeft goed lang op hout gerijpt en is boterig. Gelukkig zit er genoeg frisheid bij om de wijn levendig te houden.  

Weingut Geil – Weissburgunder

Door de klimaatveranderingen merk je steeds meer dat het wijngebied Rheinhessen écht het ‘Rising Star’-gebied uit Europa is. Hier staat Johann Geil aan het roer van dit oude familiebedrijf. De Weissburgunder kennen we in Frankrijk als Pinot Blanc. Echt een geniale samenzang met asperges dus.

 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > De Top 5 voor Pasen 2020

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp