Vragen? Bel: 035 888 95 95

Tips voor Vaderdag

Wijnadvies blog op 11 juni 2019
Tips voor Vaderdag

Sokken of wijn

Je kan echt heel lang gaan nadenken over een uitzonderlijk cadeau voor Vaderdag: sokken, een nieuwe hamer of een dagje naar de sauna. Maar eigenlijk weten we allemaal waar we een man het gelukkigst mee maken: Een mooi fles wijn! Wij hebben vijf mooie opties voor de komende Vaderdag op een rij gezet:

Menetou-Salon 'Pierre Alexandre

Sinds deze week hebben we de schitterende wijnen van Isabelle en Pierre Clément in de winkel! Dit is de hout gelagerde versie van de Menetou-Salon die ze maken. Echt een fantastische zuivere Sauvignon Blanc. De ontdekking van 2018!

Barrancos de Pizarra

We hebben nog een ontdekking gedaan dit jaar. (Eventueel is deze rode Spaanse ook leuk om cadeau te geven samen met de bovengenoemde witte wijn). Al jaren verkopen wij de verschillende wijnen van Telmo Rodriguez, de Flying Winemaker uit Spanje. Deze wijn hadden we nooit eerder geproefd: Een 100% Garnacha uit Castillo Y Léon.

Cisterna d'Asti

In Piemonte maken ze niet alleen rode wijnen van Barbera of Nebiolo. Er zijn wijnboeren die ook met de 'nog inheemsere' druiven aan de gang gaan. De oude fotograaf Vincenco Bossotti is met de Croatina aan de gang gegaan. En alles behalve onverdienstelijk.

MAI Malbec

In april van dit jaar ging Rutger op bezoek bij Kaiken Wines in Argentinië. Hier proefde hij de icoon-wijn van het wijnhuis: De MAI. Een ongelofelijke dikke en krachtige Malbec. Bak een Argentijnse Rib-Eye en schenk deze wijn er bij voor de vader. Dan is Vaderdag helemaal compleet!

Champagne De Venoge

Een wijn die je altijd cadeau kan geven is: Champagne! De bubbels in de fles betitelen het 'feest der leven'! Champagne De Venoge is al jaren een grote favoriet van ons. Bekijk ons leuke filmpje maar eens dat we maakten in Epernay.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp