Vragen? Bel: 035 888 95 95

Valentijnsdag

Wijnadvies blog op 22 januari 2020
Valentijnsdag

Vier de liefde met de top combinaties

Valentijnsdag staat voor de deur: de dag van de liefde, de Hallmark kaartjes, rode rozen en dozen bonbons. En als je de liefde dan wil vieren, hoort daar wel een mooie wijn bij. Om er een onvergetelijke Valentijnsdag van te maken, en natuurlijk ook als tip voor alle romantiek die nog gaat komen, de heerlijkste Valentijnsdagwijnen.

Bubbels in het (bubbel)bad

Zodra er ook maar iets gevierd moet worden halen we bubbels tevoorschijn. En waarom ook niet? Bubbels associëren we met feest, terwijl het sprankelende drankje natuurlijk ook prima buiten festiviteiten om opengetrokken kan worden. Maar bubbels dus, want je wil op Valentijnsdag de liefde vieren. Maak het nog extra romantisch door de fles te serveren terwijl je een heerlijk (bubbel)bad hebt bereid met rozenblaadjes.

Ben je geen fan van een bad, verras dan je geliefde met een heerlijk champagne, cava of prosecco ontbijt!

Romantisch dineren

Een gezellig en romantisch etentje is altijd goed op Valentijnsdag, al helemaal wanneer je het zelf voor je partner of date klaarmaakt. En dan zijn de volgende romantische wijnen zeker een aanrader.

  • Fris wit: Prachtige frisse elegante Chenin Blanc uit Zuid-Afrika 
  • Vol wit: Dikke hout gerijpte Chardonnay uit Amerika 
  • Rosé: Probeer samen een keer iets geks: Een rosé uit Roemenië 
  • Licht rood: Direct uit de kelder, een Beaujolais uit Fleurie
  • Vol rood: Klassiek maar erg goed: Bordeaux!

Eeuwige verleider

Een combinatie die zeker niet mag ontbreken op de meest romantische dag van het jaar is natuurlijk de eeuwige verleider: aardbeien met slagroom.

Romantische wandeling door het bos

Voor een picknick is het in februari misschien wel een beetje te koud, maar een romantische wandeling in het bos kan altijd. En waar wordt je dan warm van in de winter? Juist, glühwein, gewoon lekker in een thermoskan meenemen zodat jullie die samen op een bankje of op een boomstronk kunnen drinken. Nu heb je van die kant en klare flessen, maar de ervaring leert dat je die beter kunt laten staan, maak het gewoon zelf! Nog wel even een tip: gebruik een nieuwe thermoskan. Het is zonde van de glühwein wanneer er nog een vage smaak van thee of koffie aan toegevoegd wordt. Benodigdheden voor een simpele glühwein:

  • 1 fles rode wijn
  • 1 sinasappel in partjes (met schil)
  • 1 citroen in partjes (met schil)
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje gebroken

En dan het simpele recept: gooi alles bij elkaar in een pan en verwarm het langzaam. Zorg dat het niet gaat koken, want dan vervliegt de alcohol. Laat het mengsel ongeveer een kwartiertje zo staan zodat alle smaken met elkaar vermengen. Vis dan de overige ingrediënten uit de wijn (of zeef de wijn) en voeg dan naar smaak suiker toe. Fijne Valentijnsdag!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp