Vragen? Bel: 035 888 95 95

Armeense Wijnen van de Maand

Wijnadvies nieuws op 2 september 2020
Armeense Wijnen van de Maand

Karas Wines

Het is september van het bijzondere jaar 2020. Tijd voor een nieuwe wijn van de maand! Dit keer hebben we toch ook wel weer een wijn gevonden uit een wijnland wat we ook mogen betitelen als ‘bijzonder’: Armenië! Dit land kent een eeuwen oude geschiedenis van wijnbouw. Echter in de twintigste eeuw volledig verwaarloosd door niet mee te gaan in de modernere technieken. 

Het wijnhuis Karas Wines heeft die verandering in Armenië in gang gezet door nieuwe apparatuur en internationale hulp in te schakelen. Inmiddels staat er een Argentijnse wijnmaker aan het roer die ook nog eens wordt geholpen door de wereldberoemde Michel Rolland. 

Rood + Wit 

Omdat september soms wat wisselvallig kan zijn qua weer hebben we zowel een witte wijn als een rode wijn van Karas als ‘Wijn van de Maand’! 

A Tale of 2 Mountains White 

De witte variant van Karas is gemaakt van Chenin Blanc en het inheems Kangun. Een rijke karaktervolle witte wijn waarbij vooral de Chenin Blanc de boventoon voert. De wijn heeft een klein beetje eiken, maar dat is nauwelijks aanwezig. 

A Tale of 2 Mountains Red 

De rode wijn van Karas Wines die we deze maand in de aanbieding hebben is gemaakt van Malbec en Areni. Deze wijn is vol, zacht en spannend in de geur. Er zitten mooie tonen van fris fruit in de wijn, maar er is ook voldoende kruidigheid te ontdekken.

Karas Wines

Modern wijnhuis uit Armenië

Wie bij Karas Wines in Armenië op bezoek gaat zal zijn ogen uitkijken. Het lijkt er soms wel Argentinië. De wijnen die er gemaakt worden mogen 100% zeker mee tellen in de internationale wijnwereld. Echter is de acceptatie soms nog het probleem.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Armeense Wijnen van de Maand

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp