Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW: De wijnen van Feudo Arancio

Wijnadvies nieuws op 4 oktober 2023
NIEUW: De wijnen van Feudo Arancio

Even eerlijk

We moeten wel eerlijk zijn. Helemaal nieuw is dit wijnhuis uit Sicilië niet voor ons. We werken al ruim 2 jaar met de ‘instap’ Grillo van Feudo Arancio. Maar na een uitgebreide wijnproeverij zijn we ook overtuigd van een aantal andere wijnen die deze Zuid-Italiaanse dependance van MezzaCorona weet te maken.

‘Instap’ Nero d’Avola

Deze volzwoele rode wijn geeft in de geur veel sappig rood fruit. Vooral kersen voeren de boventoon! De smaak is echt heerlijk zacht en bevat voldoende frisheid om ook echt lekker door te drinken.

Dalila

De wijn draagt de naam van de verleidelijke Dalila, een figuur die bekend is uit de Bijbel en ook een prominente rol speelt in de beroemde opera 'Samson et Dalila', gecomponeerd door de Franse meester Camille Saint-Saëns.
Een blend van Grillo & Viognier op hout, wat resulteert in een ontzettend volle maar elegante wijn. Wie weet, na een paar glazen van deze betoverende wijn, zou je zelfs kunnen worden verleid tot het zingen van een fragment uit de opera, want de muzieknoten prijken op het etiket!

Cantodoro

De Cantodoro van Feudo Arancio is een krachtige rode wijn uit Zuid-Italië. Deze wijn heeft een heldere rode kleur met een subtiel paars tintje. De neus wordt getrakteerd op aroma's van zwarte bessen, frambozen, kersen en cranberries, vergezeld van hints van zoethout, pruimen en vanille. Dit is een verfijnde wijn met een diepe smaak. Het subtiel gebruik van hout voegt complexiteit en structuur toe aan de wijn. Ten slotte eindigt deze wijn met een elegante en lang aanhoudende afdronk.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > NIEUW: De wijnen van Feudo Arancio

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp