Vragen? Bel: 035 888 95 95

NIEUW: Justin Girardin | Bourgogne

Wijnadvies nieuws op 28 november 2023
NIEUW: Justin Girardin | Bourgogne

13e Generatie

We zijn verheugd om een prachtige toevoeging aan ons assortiment te introduceren: Justin Girardin, een gerenommeerde Bourgogneproducent met een rijke geschiedenis. Als vertegenwoordiger van de 13e generatie in een familiebedrijf dat al sinds 1570 bloeit, bezit Justin Girardin een indrukwekkend wijndomein van 17 hectare, waarvan het grootste deel is gelegen in het hart van Santenay, binnen de Côte de Beaune.

Natuur leidend

Justin Girardin staat bekend om zijn nauwe betrokkenheid in de wijngaarden. Hij omarmt een minimalistische benadering waarbij de natuur leidend is; ingrijpen gebeurt alleen wanneer noodzakelijk, met uiterste zorg en precisie, zoals het verwijderen van knoppen om opbrengsten te beperken en het selectief weghalen van overtollig blad.

Klonen

Een bijzonder kenmerk van de wijngaarden zijn de diverse oude Chardonnay- en Pinot Noir-klonen, die bijdragen aan een bevordering van biodiversiteit. Deze unieke klonen, ontstaan in deze wijngaarden en zorgvuldig geselecteerd, geven de wijnen een uniek karakter, sterk verbonden met hun specifieke locatie.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > NIEUW: Justin Girardin | Bourgogne

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp