Vragen? Bel: 035 888 95 95

Nieuwe jaargang Saint Mitre uit de Provence is binnen!

Wijnadvies nieuws op 22 februari 2023
Nieuwe jaargang Saint Mitre uit de Provence is binnen!

Domaine Saint Mitre

Philippe en Verginie zijn de trotse eigenaren van Domaine Saint Mitre in de Var, in de Provence. Ze zijn inmiddels wereldberoemd met de schitterende rosé die ze op het wijnbedrijf weten te maken. Maar de kwaliteit van deze Viognier kunnen we na een glas we als 'buitenaards' betittelen. 

In het gedeelte van de Var waar de wijnranken van Saint Mitre zijn aangeplant is het net wat koeler. Dit is vaak de sleutel naar verfijning in wijnen. De druiven rijpen net wat langzamer waardoor er meer finesse in het sap kan komen. 

Clos Madon

De Cuvée Clos Madon wordt op het wijnhuis zeer beperkt gemaakt. De beste druiven worden van de best gesitueerde wijngaarden geselecteerd, en dat proef je! Met de druiven:  Cinsault en Grenache wordt een elegante puur zuivere rosé gemaakt die absoluut mag meedoen met de grote namen uit Bandol. 

Cuvée M

Deze 'Cuvée M' van Domaine Saint Mitre is het 'kleine broertje' van de beroemde Cuvée Clos Madon. In de geur ontdek je veel stijlvol fruit en in de smaak is hij fris, droog en lang in de afdronk.

Viognier

Deze Viognier is heerlijk als aperitief of in combinatie met gegrilde zalm. In de neus is er veel exotisch fruit te ruiken die juist door die langzamere rijping rustig en subtiel overkomt. In de smaak zit voldoende frisheid en lengte.

Nieuwe jaargang 2022

De kwaliteit van deze jaargang is fenomenaal. Door de extreme droogte en warmte de hele zomer van 2022 zijn de druiven vroeg geplukt om de frisheid en mooie zuurgraad te waarborgen en dit is bij Saint Mitre enorm goed gelukt! Ten opzichte van 2021 wordt er in de Provence gesproken van een enorme verbetering in de kwaliteit van het jaar, omdat er 2021 veel problemen waren met vorst en branden.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Nieuwe jaargang Saint Mitre uit de Provence is...

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp