Vragen? Bel: 035 888 95 95

Wijnproeverij Bergsig Estate

Wijnadvies nieuws op 25 september 2015
Wijnproeverij Bergsig Estate

Zuid-Afrikaanse wijnhuis

De eigenaar en wijnmaker van het zeer gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bergsig Estate komt naar Nederland komende week. Zijn vliegtuig vliegt plotseling een dag eerder waardoor er tijd is om één wijnwinkel te bezoeken op zaterdag 3 oktober a.s. En met trots kunnen we zeggen dat zijn keuze is gevallen op Siersma Wijnadvies.

Worcester

Met 350 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood.

Lategan

Bergsig Estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze jonge wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond.

Barrel fermented

Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented. Maar ook Chenin Blanc en Pinotage, en wat minder alledaagse zaken als Gewürztraminer  en de portachtige Ruby Vintage worden regelmatig zeer goed beoordeeld in de vakpers.

Zaterdag 3 oktober

De Wet Lategan is op zaterdag 3 oktober a.s. te gast bij ons in de winkel en zal zijn wijnen laten proeven. U bent van harte welkom om te komen proeven en u kunt deze beroemde wijnmaker alles vragen over zijn wijnen en zijn wijnhuis.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Wijnproeverij Bergsig Estate

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp