Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine de la GrenaudièreClisson 2016

Er is een nieuwe generatie opgestaan bij Domaine de la Grenaudière, en tegelijkertijd is er ook een andere wind gaan waaien in de Muscadet. De streek vliegt met een vliegwiel omhoog qua kwaliteit. De kennis van terroir en microklimaat is alleen maar groter geworden waardoor er serieuze topwijnen geproduceerd kunnen worden die bekendere wijngebieden uit Frankrijk nog wel eens in de schaduw kunnen zetten.

Sinds 2011 zijn er 3 dorpen die zichzelf Premier Cru mogen noemen. Domaine de la Grenaudière bezit een aantal hectare van de Cru Clisson. Een wijn gemaakt van enorm geconcentreerde druiven die 5 jaar 'sur lie' liggen.

De wijn heeft een flinterdunne zuurgraad tegenover een filmende volheid die in de verte iets aan Chenin Blanc doet denken. Het mondgevoel is lekker zacht en niet overheersend.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5

Domaine de la Grenaudière

Mathilde Ollivier en Stéphane Cottenceau vertegenwoordigen de 8e generatie wijnbouwers op Domaine de la Grenaudière en namen onlangs het stokje over van Guy en Jean-Luc Ollivier. De twee bevriende oenologen slaan de handen ineen om een traditie in stand te houden, die van de wijnbouwers van Grenaudière. 

Mathilde en Stéphane hebben zich ertoe verbonden om het werk van vorige generaties voort te zetten en tegelijkertijd innovatie te brengen om droge witte wijnen van topkwaliteit te blijven produceren en tegelijkertijd een sterke internationale invloed te hebben. Lees meer 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Muscadet (Streek)
Wijnhuis:Domaine de la Grenaudière
Druivensoort:Muscadet (Druif)
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp