Vragen? Bel: 035 888 95 95

Château RieussecSauternes 2007

In het zuiden van de Graves aan de rivier de Garonne ligt het wijngebied Sauternes, beroemd om zijn ongeëvenaarde edelzoete wijnen. De wijnen worden hier gemaakt van de sémillon en sauvignon blanc met edele rotting, de zogenaamde pourriture noble´, veroorzaakt door de schimmel botrytis cinerea.

De kleur van de wijn is intens goudgeel. De wijn heeft een hoge viscositeit. De geur van de wijn is rijk, aromatisch en behoorlijk complex. Aroma's die we waarnemen zijn een duidelijke botrytus geur, honing, abrikoos, peer, rozijnen, vijgen en een hint karamel. Afdronk zeer lang en krachtig.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Sauternes 

In het zuiden van de Graves aan de rivier de Garonne ligt het wijngebied Sauternes, beroemd om zijn ongeëvenaarde edelzoete wijnen. De wijnen worden hier gemaakt van de sémillon en sauvignon blanc met edele rotting, de zogenaamde ´pourriture noble´, veroorzaakt door de schimmel botrytis cinerea. Smaak De kleur van de wijn is intens goudgeel. De wijn heeft een hoge viscositeit.

Geur en Smaak 

De geur van de wijn is rijk, aromatisch en behoorlijk complex. Aroma's die we waarnemen zijn een duidelijke botrytus geur, honing, abrikoos, peer, rozijnen, vijgen en een hint karamel. Afdronk zeer lang en krachtig. Druivensoort Sémillon 90 - 95%, Muscadelle and Sauvignon 5-10%.

Wijn info
Kleur:Zoete wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Sauternes
Wijnhuis:Château Rieussec
Druivensoort:Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp