Vragen? Bel: 035 888 95 95
Barbera De druif met twee karakters
Ons advies
Dezelfde druif, een ander subgebied en de een heeft houtopvoeding genoten en de ander niet. Twee totaal verschillende wijnen.
Filters tonen

Barbera

De Barbera druif is een druif met twee karakters. Wanneer de wijn geen houtopvoeding geniet is de wijn fruitig, licht, sappig en heeft weinig tannine. Maar als de druif wel op houten vaten wordt gerijpt dan gebeurt er heel veel! De wijn wordt robuust en stevig. Vlezige structuur met veel tannine en kan uitstekend een aantal jaar ouderen. 

Piemonte

We zien de Barbera druif enorm veel in Italië, en dan voornamelijk in het noorden van het land, de Piëmonte. Een prachtig gebied, misschien wel het mooiste wijngebied van Italië. 

Het klimaat in de Piëmonte is uitermate geschikt voor de Barbera druif. Mooie maar vaak natte voorjaren, hete zomers met af en toe heftige regenbuien en een warm najaar zodat de druif goed rijp kan worden.

Alba of Asti

Vaak ziet u op het etiket Barbera d'Alba of Barbera d'Asti. Zijn dit twee verschillende druifsoorten? Nee in dit geval niet. Alba of Asti verteld u de herkomst van de druif. Binnen de Piëmonte zijn er diverse sub gebieden waaronder Alba & Asti.

Home > Barbera

© 2023 Siersma Wijnadvies