Vragen? Bel: 035 888 95 95
Barbera De druif met twee karakters
Ons advies
Dezelfde druif, een ander subgebied en de een heeft houtopvoeding genoten en de ander niet. Twee totaal verschillende wijnen.
Filters tonen

Barbera

De Barbera druif is een druif met twee karakters. Wanneer de wijn geen houtopvoeding geniet is de wijn fruitig, licht, sappig en heeft weinig tannine. Maar als de druif wel op houten vaten wordt gerijpt dan gebeurt er heel veel! De wijn wordt robuust en stevig. Vlezige structuur met veel tannine en kan uitstekend een aantal jaar ouderen. 

Piemonte

Barbera heeft zijn wortels diep in de grond van Piëmonte, een prachtigwijngebied in het noorden van Italië. Velen beschouwen Piëmonte als een van de meest mooiste wijnregio's in heel Italië. Het klimaat in Piëmonte is bijzonder gunstig voor de Barbera-druif. De regio kent meestal vochtige voorjaarsmaanden, hete zomers met af en toe stortbuien, gevolgd door een warm najaar, wat zorgt voor een optimale rijping van de druiven.

Alba of Asti

Bij het verkennen van Barbera-wijnen kom je vaak etiketten tegen met "Barbera d'Alba" of "Barbera d'Asti." Deze aanduidingen verwijzen niet naar verschillende druivensoorten, maar naar de herkomst van de druiven. Binnen Piëmonte zijn er verschillende subregio's, waaronder Alba en Asti, die beroemd zijn om hun unieke terroirs en wijntradities.

Home > Barbera

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp