Vragen? Bel: 035 888 95 95
d'Arenberg Chester Osborn
Filters tonen

d'Arenberg

D'Arenberg is een familie bedrijf dat is uitgegroeid tot een van de beste wijnhuizen van de wereld. Hun wijnen zijn van hoog niveau en behoren tot de top 10 van alle Australische wijnen.

Joseph Osborn

D'Arenberg is in 1912 gesticht door Joseph Osborn. De familie Osborn vestigde zich in de heuvels ten noorden van Gloucester en Bellevue, de tegenwoordige McLaren Vale. De wijngaarden waren in 1928 al uitgegroeid tot 78 hectaren! In dat jaar werd ook de nieuwe kelder in gebruik genomen, daarvoor bracht men de druiven naar andere wijnhuizen om er wijn van te maken.

Chester Osborn

Het was Joseph's zoon Frank die zijn opleiding tot dokter afbrak om wijnboer te worden. In 1943 kwam zijn zoon Francis (d'Arry) hem helpen en die nam in 1957 het heft in handen. In de 60- en 70er jaren grossierde d'Arry in talloze nationale en internationale prijzen. Diens zoon, Chester, studeerde wijnkunde aan de Roseworthy College. Chester liep daarna stage bij een aantal bedrijven in Australië en Europa, om maar alles over wijnmaken te weten te komen. Hij werd Chef wijnmaker in 1984 en direct investeerde hij in nieuwe houten vaten, stalen tanks en de meest moderne installaties.

Rode streep

In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen

Wine Company of the Year

In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. D’Arenebrg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

d'Arenberg

The Footbolt Shiraz

Wijnmaker Chester Osborn van d'Arenberg was als eerste een pionier op de Sociale Media. Hij maakt over elke wijn een YouTube-filmpje.

Home > d'Arenberg

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp