Vragen? Bel: 035 888 95 95

BoekenhoutskloofCap Maritime Coastal Pinot Noir 2023

Cap Maritime Pinot Noir is het project van wijnmaker Marc Kent in de Hemel-en-Aarde Valley, vlakbij Hermanus in Zuid-Afrika. Het koele klimaat in deze regio is perfect voor de aanplant van Pinot Noir.

De wijn vertoont pure, rijpe aroma's met smaken van pruimen, kersen en zwarte bessen, aangevuld met zachte houttonen en aardse nuances. De afdronk is zuiver, verfijnd en mineraal.

Dit is echt een heerlijke rode wijn die niet zwaar is!

€ 14,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.3/5
Terug naar het overzicht |

Cap Maritime Coastal Pinot Noir 2023

Cap Maritime

Het koele klimaat van de Hemel-en-Aarde Vallei is ideaal voor het produceren van uitstekende Pinot Noirs en Chardonnays. Sinds 2017 maakt Boekenhoutskloof hier twee prachtige wijnen onder de naam Cap Maritime.

De aankoop van enkele kleine wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei vervulde een grote wens van Marc Kent. Als groot liefhebber van het unieke terroir van deze regio zag hij altijd al het potentieel om hier buitengewone wijnen te produceren. De verkoelende invloed van de nabijgelegen oceaan en de unieke bodem, die voornamelijk bestaat uit verweerde schalie, maken het gebied bijzonder geschikt voor druivenrassen als Chardonnay en Pinot Noir.

De Chardonnay-druiven groeien op de hellingen van de Hemel-en-Aarde Ridge, terwijl de Pinot Noir-druiven zijn aangeplant op een paar kleine percelen in de Upper Hemel-en-Aarde Vallei. Wijnmaker Gottfried Mocke, een specialist in wijnen van deze druivenrassen, maakt gebruik van zowel conventionele als onconventionele wijnmaakmethodes om prachtige terroirwijnen te creëren. Hoewel de druiven momenteel nog steeds worden gevinifieerd in de kelders van Boekenhoutskloof in Franschhoek, is het plan om op termijn een kleine wijnmakerij op locatie te bouwen.

Bekijk al onze wijnen uit Zuid-Afrika

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Boekenhoutskloof
Druivensoort:Pinot Noir
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Cap Maritime Coastal Pinot Noir 2023

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp