Vragen? Bel: 035 888 95 95

Internationale Dag van de Sauvignon Blanc

Wijnadvies blog op 6 mei 2022
Internationale Dag van de Sauvignon Blanc

Googelen

Om eerlijk te zijn moesten we ook zelf even Googlen of het wel waar was: ‘Het is vandaag internationale Sauvignon Blanc Day!’ Op zich iets vrij luchtigs dat ongetwijfeld het journaal niet gaat halen, maar toch genoeg aanleiding voor ons om een mooie Blog te kunnen schrijven.

Eerste vrijdag van mei 

Het internet maakt duidelijk dat blijkbaar elke eerste vrijdag van mei in het teken staat van deze fijne druif uit de Loire. Toch fijn om even te bedenken dat er ook mensen druk zijn geweest met dit op poten te zetten.

Lees alles over Sauvignon Blanc

Zonnetje

De keuze van mei is uiteindelijk wel heel begrijpelijk. De Sauvignon Blanc kan je natuurlijk altijd drinken, maar in een zonnetje is het wel nog een beetje plezieriger.

Het is deze maand Zuid-Afrika Maand bij Siersma Wijnadvies, dus gaan we een zeer mooie Sauvignon Blanc maar eens op een voetstuk plaatsen.

Eline

Skaap Eline is de witte icoonwijn van Skaap Wines. Vernoemd naar de jongste dochter van één van de eigenaren. Om deze Sauvignon Blanc, van de Schapenberg iets ‘power’ te geven heeft hij na de alcoholische gisting totaal 6 maanden op nieuwe eikenvaten gelegen. Iets wat de wijn een uniek en eigen karakter geeft.

Explosief

Skaap Eline is explosief in de geur. Je ruikt tropisch fruit met heel subtiel op de achtergrond het eiken. De smaak is vol en rijk, maar alles met een flinterdunne zuurgraad die de boel mooie bijeen houdt.  

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Internationale Dag van de Sauvignon Blanc

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp