Vragen? Bel: 035 888 95 95

Kelderproeverij

Wijnadvies blog op 23 juli 2008
Kelderproeverij

Oude wijnkelder

Veel wijnimporteurs gaan naar enorme beurzen waar meer dan 300 producenten rij aan rij staan om te proberen hun waar aan de man te brengen. Dat is niets voor mij. Ik ga liever naar de wijnboer zelf toe om, bij hem in de kelder, alles goed door te proeven.

Zo was ik vorig weekend op bezoek bij wijnboer Carl Ehrhard in de Rheingau in Duitsland. Ehrhard is het boegbeeld voor de nieuwe generatie Duitse wijnboeren. Met slechts 10 hectaren weet hij wijn van ongekende kwaliteit te maken. Het meest heeft hij de druivensoort ‘Riesling’ aangeplant voor loepzuivere witte wijnen. Druivenras ‘Pinot Noir’ geeft juist de rode, fruitige en verfijnde wijnen van zijn hand.

Carl Ehrhard

Carl weet op zijn wijndomein iets te creëren wat op zo’n grote beurs nooit zou lukken. De hele avond heeft hij in de keuken gestaan om de meest bijzondere gerechten klaar te maken en zijn vrouw Petra kwam dan uit de kelder geklommen om ons een ‘oude’ en ‘nieuwe’ wijn van haar man bij te schenken.

Een beleving om niet snel te vergeten en nog heel vaak over te doen! Bekijk de wijnen van Carl Ehrhard in ons assortiment.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp