Vragen? Bel: 035 888 95 95

Iconische wijnen van Mee Godard

Wijnadvies nieuws op 25 mei 2023
Iconische wijnen van Mee Godard

Nieuwe wind 

Tijden zijn veranderd in de Beaujolais!  Er is een nieuwe wind gaan waaien in deze streek en jongere wijnmakers zijn aan de macht gekomen. Zo ook Mee Godard. Als baby werd ze geadopteerd vanuit Korea door een Frans echtpaar uit Lyon. Haar interesse in het wijnmakersvak was al vroeg aanwezig. Na haar opleiding in Frankrijk vertrok ze naar de USA, waar ze zich specialiseerde in de biologische aspecten van het wijn maken. Terug in Frankrijk maakte ze haar wijnmakersopleiding compleet met een diploma oenologie in Montpellier en verschillende stages bij gerenommeerde wijnhuizen in de Bourgogne.

Perfecte combinatie

Tijdens een wijnreis met vrienden naar de Beaujolais werd haar interesse gewekt voor dit vaak onderschatte wijngebied. “Mooie wijnen, een goede sfeer en een prachtig landschap: de perfecte combinatie”, aldus Mee. Haar zoektocht naar wijngaarden in het gebied leverde haar uiteindelijk vijf hectare wijngaarden op in de Morgon in drie geweldige ‘climats’. 

Bewaarpotentieel

Anno 2023 worden haar wijnen wereldwijd bejubeld en geprezen. Haar wijnen onderscheiden zich in finesse en complexiteit en zeldzaamheid! Ook het bewaarpotentieel van de wijnen van Mee Godard is te vergelijken met veel grote wijnen uit de Bourgogne.

Enkel op inschrijving 

Wij hebben zeer beperkt wat weten in te kopen van Mee Godard. Dit hebben wij niet verdeeld over de winkels maar enkel in onze externe kelder neergelegt. Mocht u interesse hebben, bestel ze gerust online of stuur ons een bericht.

Home > Wijnadvies > Wijnadvies nieuws > Iconische wijnen van Mee Godard

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp