Vragen? Bel: 035 888 95 95

KaikenChardonnay 2021

De Kaiken Chardonnay is unoaked. En dat is ook wel eens plezierig tussen het geweld van alle houtgerijpte witte knallers. De geur is heerlijk zacht met bovenal ook boventonen van citrus en zonnebloemen. In de smaak een mooie balans van de kenmerkende zachte Chardonnay-tonen en een mooie dunne zuurgraad.

Kaiken Wines is het Argentijnse wijnhuis van de Chileense Montes. Een relatief klein wijnbedrijf aan de voet van het Andesgebergte.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Kaiken 

Het Argentijnse Kaiken is in 2002 door de Chileens wijnproducent Aurelio Montes opgericht. Zij hebben drie wijngaarden in Mendoza en één in Salta (voor de Torrontès). De drie wijngaarden in Mendoza variëren in hoogte van 950 tot 1250 meter. Er komen wijngaarden voor in pergolavorm, met draadgeleiding en als gobelet (vrijstaande struik). Er zitten wel kleine verschillen in de bodems, maar de basis is in alle gevallen een alluviale bodem als gevolg van erosie van de Andes.

Bio-dynamisch

Een deel van de wijngaarden wordt bio-dynamisch bewerkt. De wijnen worden gemaakt in Vistalba in een prachtig klassiek pand uit 1920 dat in 2007 werd gekocht. Het bedrijf in Argentinië wordt geleid door Aurelio Montes jr, die ook de hoofd wijnmaker is. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, dus zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Argentinië
Wijnhuis:Kaiken
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp