Vragen? Bel: 035 888 95 95

RosarioCarmenère 2016

Chili ligt zeer geïsoleerd ten opzichte van de rest van Zuid-Amerika. Het wordt ervan gescheiden door de hoge bergen van de Andes in het oosten en woestijnen in het noorden. Aan de westzijde vormt de Stille Oceaan de begrenzing. Dit maakt het land lastig bereikbaar voor de mens, maar ook voor ongedierte en plantenziekten.

De wijnboeren hoeven daardoor nauwelijks bestrijdingsmiddelen in te zetten en biologische wijnbouw is hier dan ook in opkomst.De belangrijkste wijngebieden strekken zich uit langs de Andes.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 50 euro
Bezorging door heel
Nederland
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

2.0/5

Chili

Chili ligt zeer geïsoleerd ten opzichte van de rest van Zuid-Amerika. Het wordt ervan gescheiden door de hoge bergen van de Andes in het oosten en woestijnen in het noorden. Aan de westzijde vormt de Stille Oceaan de begrenzing. Dit maakt het land lastig bereikbaar voor de mens, maar ook voor ongedierte en plantenziekten. De wijnboeren hoeven daardoor nauwelijks bestrijdingsmiddelen in te zetten en biologische wijnbouw is hier dan ook in opkomst.De belangrijkste wijngebieden strekken zich uit langs de Andes.

Rosario

De Reserva wijnen van Rosario worden gemaakt van streng geselecteerde druiven.En rijpt op franse eikenhouten vaten (6 maanden)

Carmenère

Dit druivenras (wat erg gevoelig is voor ziektes) komt oorspronkelijk uit Bordeaux. Maar na de druivenluis 2 eeuwen terug is het niet meer aangeplant in het zuidwesten van Frankrijk. Chili heeft het ras nieuw leven gegeven en dat doen ze goed!

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Chili
Wijnhuis:Rosario
Druivensoort:Carménère
© 2018 Siersma Wijnadvies