Vragen? Bel: 035 888 95 95

Arneis, de "witte nebbiolo"

Wijnadvies blog op 3 november 2023
Arneis, de "witte nebbiolo"

Mooi italiaans wit van de Arneis druif

Als je op zoek bent naar een verfrissende en unieke wijnervaring, dan moet je zeker eens kennis maken met de Arneis druif. Deze kleine, maar oh zo bijzondere druif heeft zijn wortels diep in de Italiaanse regio Piemonte.

De Arneis staat ook wel bekend als "de kleine koning van de witte druiven" en dat is niet voor niets. Zijn naam betekent letterlijk "kleine koning" in het Piemontees dialect, en hij verdient die titel absoluut.

Wat maakt de Arneis druif zo speciaal?

De druif produceert een witte wijn die bekend staat om zijn frisse, bloemige aroma's en sappige smaak. Het is alsof je een slok neemt en meteen in een zomerse bloementuin belandt, omringd door de geuren van peren, perzik en amandelbloesem.

Maar dat is nog niet alles. Deze druif heeft ook een vleugje kruidigheid en mineraliteit in zich, waardoor hij een perfecte match is voor zeevruchten, pasta's en lichte salades. Dus als je van een wijn houdt die je smaakpapillen op een subtiele maar verrassende manier prikkelt, dan is de Arneis jouw go-to druif.

De Arneis heeft een interessante geschiedenis. Vroeger stond hij bekend als de "witte nebbiolo" omdat hij vaak werd geplant in de wijngaarden van Barolo en Barbaresco, waar de nebbiolo druif de heersende koning is. Maar de Arneis heeft zijn eigen plekje in de spotlights veroverd en wordt nu over de hele wereld gewaardeerd.

Dus, als je op zoek bent naar een witte wijn die je smaakpapillen verrast en je meeneemt op een reis naar de zonnige heuvels van Piemonte, probeer dan eens een Arneis. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Cheers!

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Arneis, de "witte nebbiolo"

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp