Vragen? Bel: 035 888 95 95

Grillo: Een Zonnige Ster onder de Druivenrassen

Wijnadvies blog op 16 november 2022
Grillo: Een Zonnige Ster onder de Druivenrassen

Zonovergoten

Als je op zoek bent naar een druivenras dat symbool staat voor de zonovergoten Italiaanse wijngaarden en een levendige smaakexplosie biedt, hoef je niet verder te zoeken dan de Grillo-druif. Dit druivenras is een van de schatten van Sicilië en heeft de afgelopen jaren wereldwijde bekendheid verworven vanwege zijn unieke karakter.

Waar groeit Grillo?

Grillo gedijt voornamelijk in Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee. De zonovergoten wijngaarden en de nabijheid van de kust zorgen voor ideale groeiomstandigheden. De druif gedijt goed in de droge, mediterrane klimaatomstandigheden en heeft een sterke weerstand tegen droogte, wat het een duurzaam gewas maakt voor de regio.

Bekijk hier alle wijnen in ons assortiment van de Grillo: 

Karaktereigenschappen van Grillo

Grillo staat bekend om zijn verfrissende karakter en unieke smaakprofiel. Hier zijn enkele van de opvallende kenmerken:

  1. Fruitige aroma's: Grillo-wijnen onderscheiden zich door hun fruitige aroma's van citrusvruchten, groene appels en peren, waardoor ze een levendige en verkwikkende ervaring bieden.

  2. Frisse zuurgraad: De druif behoudt een uitstekende zuurgraad, waardoor de wijnen fris en levendig zijn. Dit maakt Grillo perfect voor warme zomerdagen en als begeleider van zeevruchten.

  3. Mineraliteit: De bodems in Sicilië dragen bij aan de mineraliteit in Grillo-wijnen, wat een extra dimensie van complexiteit toevoegt.

  4. Volle body: Ondanks zijn frisheid en fruitige aroma's, kunnen Grillo-wijnen ook een verrassend volle body hebben, wat hen geschikt maakt voor diverse gerechten.

Bekijk al onze Italiaanse wijnen

Grillo's veelzijdigheid

Grillo is niet alleen heerlijk om op zichzelf van te genieten, maar het leent zich ook uitstekend voor wijnbereidingstechnieken, zoals vinificatie in roestvrijstalen tanks of houten vaten, waardoor wijnmakers kunnen spelen met de stijl en het karakter van de wijn.

 

Home > Wijnadvies > Wijnadvies blog > Grillo: Een Zonnige Ster onder de Druivenrassen

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp