Vragen? Bel: 035 888 95 95

Feest!

Wijnadvies blog op 6 april 2016
Feest!

Markeer 17 april in je agenda en vier feest, want dan is het Malbec World Day! Van de druif, die je ook wel eens tegenkomt onder de naam Côt, worden heerlijk intense rode wijnen gemaakt die in verschillende landen geproduceerd worden. Vooral uit Argentinië komen veel indrukwekkende Malbecs, maar buurland Chili kan ook prima overweg met de druif die karaktervolle wijnen voortbrengt.

Geurig

Malbec komt in verschillende vormen voor, van fluweelzacht tot tanninerijke krachtpatsers. Eigenlijk is het dus een druif voor iedereen, mits je van rood houdt natuurlijk. Qua geur en smaak kennen de wijnen veel kruiden, donker fruit en specerijen. Mocht een Malbec houtrijping hebben gehad, dan kan de wijn ook geroosterde tonen hebben.

Combineren

Of je nu een groente- of vleesgerecht op tafel zet of een kaasplankje, Malbec wurmt zich er wel tussen. Bij vleesgerechten denk je Zuid-Amerikaans: chili con carne, cajungerechten, Mexicaans en bijvoorbeeld lamsvlees. Ben je vegetariër of wil je even een avondje geen vlees, maar wel een lekkere Malbec? Maak dan een gerecht klaar met bospaddenstoelen. Voor ’s avonds op de bank zet je je glas Malbec naast een kaasplankje met Manchego of een blauwschimmelkaas. Loopt het water je al in de mond? Vier Malbec World Day mee op 17 april en ga voor een van deze toppers.

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp