Wijn & spijs
Peposo (Toscaans stoofpotje)
Peposo is een klassieke Toscaanse stoofschotel met een rijke geschiedenis. Ooit het eenvoudige gerecht van hongerige arbeiders, is het vandaag de dag een geliefde favoriet op tafel. Dit gerecht dra...
Roodbaars met Boerenkool
Bas en Daisy Noordhuis zijn de trotse eigenaren van het knusse huiskamerrestaurantje Koper in hartje centrum Haarlem. Speciaal voor de Nederlandse Wijn & Spijsgids bedachten zij een heerlijk Hollan...
Luxe erwtensoep
Meestal als we denken aan erwtensoep, denken we aan die dikke, warme soep met stukken worst. Dit recept is iets wat delicater en kan zowel koud als warm geserveerd worden. Hij is anders dan ander,...
Herfst Risotto
Geniet van een mooie risotto met paddenstoelen, kastanje champignons, Parmezaanse kaas en truffel. Samen met een mooi glas wijn ultiem genieten van dit najaarsgerecht
Steak Tartare
Ontdek de heerlijke wereld van steak tartare, een klassiek gerecht dat liefhebbers van verfijnde smaken betovert. Fijngehakt rundvlees vermengd met sjalotjes, kappertjes en kruiden biedt een smaake...
Pikante Chorizo-Mosselen
Stel je voor: een zwoele zomeravond aan zee. Op tafel staat een dampende schaal mosselen met pikante chorizo. Elke hap biedt een smaakexplosie: de hartige chorizo combineert perfect met de zilte sm...
Asperges
Traditiegetrouw gaat op de 2e donderdag van april het aspergeseizoen van start. Dit is dan altijd een hoogtepunt voor de ware aspergefanaat! Asperges worden allang niet meer enkel op de klassieke m...
Zweedse zeevruchten pasta
Het leven kan heel simpel zijn: Pasta, zeevruchten en wijn! Wij vonden dit recept op de website van Bogle uit Amerika. Volgens het wijnhuis is dit de perfecte maaltijd bij hun Chardonnay.
Pompoensoep met gember en peer
Deze snelle doordeweekse avondsoep kan veel winterse blaren genezen ... warm, romig en met een vleugje kruiden, dit gerecht is een gemakkelijke oplossing als je lijst lang is en het avondeten snel...
Gazpacho
Spaanse koude soep van tomaat, groente, knoflook en diverse kruiden. Ingrediënten 2 vleestomaten 1 ui 1/2 groene + 1/2 rode paprika 50 gram witte broodkruimels 1/2 deciliter rode wijn...
Salade met Gegrilde Nectarine
Op een mooie zwoele zomeravond is een lichte maaltijd een uitkomst! Deze salade is een combinatie van zoet, zout en hartig. Alles wat deze salade nodig heeft is een glas wijn om hem perfect te maken!
Hoender Samoesa
Hoender Samoesa is een erg smaakvol Zuid-Afrikaans gerecht, maar is natuurlijk ook een heerlijke snack. Hoewel de Zuid-Afrikaanse keuken dit gerecht als eigen beschouwd, komt het officieel uit de I...
Bobotie
De lekkerste Bobotie aten wij ooit op één van de mooiste plekjes van Zuid-Afrika: Hermanus. Dit is de plek waar je in de juiste tijd van het jaar de walvissen en dolfijnen door de lucht kan zien vl...
Snelle groene pasta met gamba's
Wat een lekkere combinatie, spinazie en gamba's! Met dit recept kun je binnen 20 min genieten van een heerlijke pasta en een bijpassend glas wijn. Dus lees snel verder!
Pulpo a la Gallega
De tapaskeuken kent veel verschillende gerechten als albóndigas, tortilla de patatas en pata negra, maar de Gallische octopus is er een die het maken ook meer dan waard is!
Courgette met geitenkaas
Courgette met geitenkaas en pijnboompitten! Wat is dit een heerlijk fris en verteerbaar voorgerecht. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn of lang in de keuken te staan en toch heb je gelijk een...
Kabeljauw
Vis bereiden hoeft niet moeilijk te zijn! Helemaal met dit gerecht haal je de chef kok in jezelf naar boven. Een heerlijk hoofdgerecht of als je de vis iets kleiner snijd kan het ook goed door als...
Soufflé
Soufflé heeft een hoge wow-factor. Toch is het makkelijker te maken dan je zou denken en zijn er maar een paar ingrediënten voor nodig. Het geheim: een luchtig beslag waar je eiwitschuim doorheen s...
Bruschetta
Bruschetta! Een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in het midden van Italië. Het is perfect als voorgerecht of als borrelhapje. Van origine is het een gesneden en gegrild broodje met knofloo...
Bouillabaisse
Bouillabaisse is in de basis een gerecht van in vocht gekookte vis, waarbij je datzelfde vocht bij de vis serveert. Onverkoopbare vissen werden aan het einde van de werkdag door vissers op het stra...
Eend
Eend is een bijzonder stukje vlees. Vaak ook wild te koop, wat het een duurzame manier van vlees eten maakt. Eend heeft een zachte wildsmaak en is dus heel geschikt als je nog niet zo'n sterke wild...
Aardbeien cheesecake
Het frisse toetje - Een klassieke cheesecake met een twist. Super easy cheesecake die binnen no time op tafel, daar heb je vast wel zin in deze dagen. Topper voor bij de koffie en natuurlijk als de...
Coquille
Coquille salade met macadamia - Wil je jouw salade een echte luxe draai geven? Dan zijn coquilles jouw antwoord! Even aanbakken en je bent al bijna klaar. Op zich zou je deze techniek ook bij jouw ...
Pompoen-wortelsoep
Een heerlijke (iets) zoete en romige soep van wortel en pompoen gemaakt. Dit tussengerecht is ontzettend makkelijk om te maken en zeer verrassend van smaak.
Lamsrack
Lamsrack is, samen met de zadelkotelet, het meest malse stukje vlees van het lam. Het wordt gesneden uit de rug met de ribbetjes. Het vlees is heerlijk te bereiden in de oven, maar hoeft niet helem...
Appelroosjes
Zo maak je in een hand omdraai een leuk en lekker dessert. Eigenlijk kan deze lekkernij het hele jaar door, koud of warm een leuk dessert of gewoon een hapje tussendoor.
Groentetaart met serranoham
Dit gerecht staat het best naast een stoere rode wijn. Bijvoorbeeld onze: Côtes du Rhône Villages van Boutinot, met eigen etiket! Een heerlijk stoere, maar sappige rode wijn. We hebben deze gecombi...
Gnocchi met Parmezaan roomsaus
Gnocchi is erg makkelijk zelf te maken, maar ook gemakkelijk te kopen in de supermarkt. Voor ieder wat wils dus. Alles zelf maken? Volg dan het volledige recept. Heb je de Gnocchi al in de koelkast...
Bavette met zoete aardappelchips en zomergroente
Wat is er nou beter op een zomeravond dan een hete BBQ. Met dit recept ga je zeker genieten! Marineerde bavette met seizoen groenten en krokante chips. Dat wordt genieten!
Varkenshaas spiesen met zomersalade
Een heerlijk gerecht voor zowel op de BBQ als op de grill! Tip: Combineer met een licht gekoelde rode wijn. Wat is BBQ zonder spiezen? Helemaal niets! Voor dit zomerse recept hebben wij gekozen vo...
Home > Wijnadvies > Wijn & spijs